Rejält tempo på ny podd om hantverksöl

Victor Nordenberg och Johan Lorensson på Hantverksbira. Foto: Privatbild

Hantverksbira är en hyfsat färsk podd som spottar ur sig nya avsnitt i rask takt.

Victor Nordenberg har ett grundmurat ölintresse som han gärna vill sprida till andra, därför har han skapat podden Hantverksbira.

– Jag och min svåger Johan Lorensson har varit intresserade av hantverksöl i 15 år och de sista fem åren har jag tjatat på honom om att vi ska hitta på något. Fast han behöver en spark i ändan för att komma igång så i våras startade jag en blogg, berättar Victor.

– Men det är svårt att få folk att läsa bloggar och även om jag alltid varit anti mot sociala medier så startade jag ett instagramkonto. Sen drog jag igång podden också för att sprida något som gett mig själv så mycket.

Svågern fick han också med sig till slut, men det är Victor själv som drar det tyngsta lasset. Och tempot är högt, 16 avsnitt har de publicerat sedan början av sommaren.

– Jag har inte sett det som någon större utmaning, det är rätt så kul. Sen vill jag inte lägga en hel dag på ett perfekt ljud eller ett optimalt redigerat avsnitt, hellre täta releaser, säger Victor.

Han har ingen bakgrund i branschen utan spinner bara vidare på ett stort intresse för hantverksöl. Innehållet är mixat, med en hel del bryggeribesök.

– Jag bor i Göteborg, så det finns ju en hel del bryggerier här och sen gör jag besök när jag är på semester. Jag besöker kanske 50 procent av de som är med i podden, resten är på Zoom.

  • Något större genomslag har Podden om Hantverksbira inte fått än.

– Avsnitten ligger på mellan 50 och 120 lyssningar, men om inte annat gör jag det för bryggarna, så att de får berätta sin story.

Här kan du lyssna på Hantverksbira.