Ratmagnet lämnar jobb på bryggeriet

Brienne Allan fick ett enormt gensvar på Instagram och i slutänden innebar det att flera höga chefer i branschen fick avgå. Foto: Notch Brewing

Brienne Allan, som tidigare i år startade en våg av berättelser om sexuella trakasserier i bryggeribranschen, slutar nu på Notch Brewing.

Det var i våras som Brienne Allan genom att ställa en fråga på sitt Instagramkonto @ratmagnet fick en enorm respons från andra kvinnor som berättade hur de behandlas som sämre bryggare, om män som beter sig olämpligt mot kvinnor och om hur sexism och rasism finns på många håll runt om på världens olika bryggerier.

Nu slutar hon på Notch Brewing för att resa runt och marknadsföra Brave Noise, ett collaböl som hon var med och tog fram för att göra bryggeri- och besöksnäringen säkrare och mer inkluderande.

Hon ska även studera personalvetenskap för att sen fortsätta i ölindustrin inom det området.

– Det är med tungt hjärta som jag denna torsdag gör min sista dag på Notch Brewing. Jag har aldrig tidigare känt en sånt stöd och delat ett mål med ett företag som jag gjort här, sa hon på Instagram.

Några exempel på de svar som Brienne Allan fick.

Upprinnelsen till händelserna i maj var att Brienne Allan jobbade på Notch Brewings nya anläggning och fick nedlåtande frågor från byggarbetare om hennes bryggerikarriär.

– Jag var så arg. Jag åkte ditt för att bygga upp vårt nya bryggeri och fick en massa kommentarer från killarna på bygget. Jag hade helt glömt hur vanligt det är med sexism, sa hon till Brewbound då.

Det massiva gensvaret på Briennes Instagraminlägg har fått stora konsekvenser i USA.

Grundare och chefer för flera kända hantverksbryggerier har slutat, bland annat Tired Hands, Modern Times och Lord Hobo.

I dag har 69 bryggerier och 194 hembryggare åtagit sig att brygga Brave Noise och enligt Allan släpper Notch sin andra batch i början av september.