Räkna med att det här ölet tar slut snabbt

Gillar du fatlagrade varianter av Stormaktsporter? Då ska du vara beredd vid Systembolagets webblansering 16 maj. Senast ett liknande öl såldes tog det slut på fyra sekunder.

Närke Kulturbryggeri gjorde den första varianten av Kaggen Stormaktsporter redan 2005 och direkt blev den en av världens mest hyllade öl. Under många år låg den som etta bland alla världens öl på Systembolaget och var ett jagat byte för nördar. Ölet har sedan bryggts fler gånger och det har också gjorts varianter. En av varianterna är Konjaks Stormaktsporter som nu släpps i Systembolagets webblansering.

Senast det skedde en sådan lansering var med originalet Kaggen Stormaktsporter och då sålde all ölen slut på fyra sekunder.

Den här gången finns det fler flaskor, 1000 stycken, av ölet, så kanske tar det några sekunder längre den här gången men räkna med att det kommer att ta slut fort.

Ölet är som ni alla förstår Stormaktsporter som lagrats på konjaksfat och alkoholhalten är 13,2 procent. 158,90 kronor får du betala för en flaska på 25 centiliter, men priset lär inte avskräcka de som verkligen gillar det här ölet.

Ölet snittar 4,30 på Untappd och är inte helt lätt att få tag på i vanliga fall. Det återstår att se hur många flaskor som varje person får köpa av ölet.