Puben som lockar med 20 år gamla priser

”So tonight I’m gonna party like it’s nineteen ninety-nine.” Ni kan säkert textraden till hitlåten med Prince, och nu blir det faktiskt verklighet på en pub i Storbritannien.

Pubägaren Allister Collins vill nämligen locka fler människor till puben. Det ska han göra genom att sänka ölpriserna till den nivå som gällde 1999 på sin pub Tyler´s Kiln i Canterbury.

Det innebär att en pint som normalt kostar 3,50 pund eller mer nu säljs för två pund. Allt handlar om att locka fler britter ur tv-sofforna och till puben.

Initiativet kommer efter att flera under sökningar under året visar att priskillnaderna på öl mellan butiker och pubar ökar. Flera butiker pressar sina priser ner till 79 pence för en öl, och på puben ligger snittpriset runt 3,25 pund.

– Det är inget fel med att sitta hemma och dricka en öl medan man tittar på Netflix, men inget går uppemot att förändra världen tillsammans med vännerna på puben, säger Collins till sajten Morning Advertiser.

Nu återstår att se hur många som gillar de gamla priserna så mycket att de hittar tillbaka till puben igen. Och vem vet, kanske kommer det att spelas Prince i högtalarna.