Pub får miljonböter efter allvarlig fallolycka

Mannen ramlade ner i källaren på puben och fick livshotande skaodr. Nu tvingas ägarna att betala 1,7 miljoner kronor för att en dörr inte varit låst.

Det var i februari i fjol som olyckan var framme under en pubkväll. En gäst ramlade genom en olåst dörr, ramlade ner ör en betongtrappa och slog sig allvarlig. Han fördes till sjukhus med livshotande skador, men överlevde till slut olyckan.

Olyckan skedde på Park Pub i Barry, Wales, och först nu är efterspelet utrett. Puben drivs och ägs av Brains Brewery och de bedömdes att vara skyldiga till olyckan, då dörren till källaren inte var låst.

Vale of Glamorgan Council dömde bryggeriet som skyliga till olyckan och dömde ut ett bötesstraff på 140 000 pund, drygt 1,7 miljoner pund. Domen byggde på att bryggeriet inte skapat en säker miljö för sina besökare.

– Vi tar vårt jobb med att värna om allmänhetens säkerhet väldigt seriöst och kommer att fortsätta jaga företag som inte sköter de hälso- och säkerhetslagar som finns. Förhoppningsvis skickar detta ut en signal om att dessa föreskrifter måste följas och att det får allvarliga konsekvenser om man inte gör det, sade en av medlemmarna i Vale of Glamorgan Council