Ölkunskaper kan ta dig ända till San Diego

Tycker du att du är duktig på öl? Nu kan dina kunskaper ta dig hela vägen till San Diego.

Det är Brewdog som ligger bakom tävlingen med namnet Beer Geek Awards, och redan under premiäråret i fjol blev tävlingen populär.
19 juni är det dags igen på samtliga fyra Brewdog-barer i Sverige.
– Det var roligt och uppskattat i fjol. Intresset tog fart rejält under sista veckan och vi fick beställa fler glas för att kunna klara av provningen, säger Magnus Svensson på Brewdog i Sverige.
Tävlingen består av flera olika klasser, och det är i klassen Beer Tasting Geek som du kan tävla 19 juni. Åtta olika öl ska provas och ditt uppdrag blir att pricka in rätt ölstil på alla åtta.
– Det kostar bara fem pund överallt, här i Sverige blir det 56 kronor. Jag gjorde själv provningen i London i fjol och det är riktigt svårt när det är blindprovning, säger Svensson.
De åtta stilarna kommer att vara en blandning av nyare ölstilar och mer traditionella. Alla håller sig dock till de regler som satts upp av Beer Judge Certificate Program.

För dom som prickar in alla rätt kan det bli en fortsättning på tävlandet och till slut ska den ultimata ölnörden koras i Europa. Första pris är en resa för två till San Diego, så det finns en del i potten för de tävlande.

– Det lär nog bli många som tävlar även i år på våra barer. Vi ser helst att de som är intresserade föranmäler sig, men det går också att bara dyka upp, säger Svensson.
Den som vill läsa mer om de olika klasserna och priserna kan hitta information här.