Ölfrämjandet vill fortsätta att förändra

Bildspel

Bild 1 av 6

Maltesens redaktör Robert Lagerström fick ta Ölfrämjandets Guldpin för sina insatser. Priset delades ut av ordförande Tomas Lindohf.

 

Helgens årsmöte i Svenska Ölfrämjandet blev lugnt och städat. Fokus ligger även i fortsättningen på att profilera sig mer och att locka nya medlemmar.

Knappt 40 personer hade tagit sig till Zum Franziskaner i Gamla Stan i Stockholm för att vara med på årsmötet. Ett möte där det var en del nyval till olika positioner, men där det i övrigt var få överraskningar.

– Vårt arbete fortsätter som det gjort det senaste året, säger ordföranden Thomas Lindohf.

Han valdes till ny ordförande i fjol och hade då som mål att locka fler medlemmar till föreningen.

– Det målet står kvar. Vi måste profilera oss bättre för att få fler medlemmar och då krävs mål för vad vi vill åstadkomma. Den här förändringen är inget som sker över en natt, säger Lindohf.

Under året har en del medlemmar tillkommit men en del har också försvunnit. Det är fullt naturligt enligt Lindohf som tror att man på sikt kommer att bli en större förening.

– Vi vill förändra och vi vill tilltala alla Sveriges öldrickare. Det är det slutgiltiga målet för oss och i i längden kommer vårt arbete att ge fler medlemmar.

Ett av målen på sikt är att profilera sig ännu tydligare i politiska frågor och på så sätt få fler att få upp ögonen för föreningen och vad den står för.

– Vi vill inte bara erbjuda rabatter utan betydligt mer, säger Lindohf.

Under årsmötet konstaterades att det finns en aktiv verksamhet på flera håll runt om i landet. Dessutom kunde man glädjas åt att ekonomin såg bra ut.

I samband med årsmötet delade Ölfrämjandet också ut tre Guldpins. De tre gick till Maltesens redaktör Robert Lagerström, Omnipollo samt till Beernews. Det tackar vi förstås för!

Här ovan ser du lite bilder från årsmötet.