Ölfesten som kan locka hockeyfansen

Många ölentusiaster. Men också kanske en hel del hockeysupportrar. Så kan det bli när Carlstad Beer & Whisky Festival arrangeras i helgen.

Ölfesten arrangeras för tredje året i rad och varje år har besökarantalet vuxit med några hundra.

– Vi hoppas att det ska bli uppemot 6000 besökare på två dagar, säger Olof Fridebring.

Cirka 50 utställare finns på plats och knappt hälften är från ölvärlden. Festivalen har till denna gång breddats en del med lite vin och mer mat kombinerat med öl och whisky.

– Alla lokala bryggerier kommer hit och det blir en del annat också. Plus internationell öl från några importörer, säger Fridebring.

Förköpsbiljetterna ligger i nivå med förra året, men kanske kan det bli fler personer som köper biljett spontant under lördagen denna gång. På andra sidan gatan från festivalen ska det nämligen spelas elitserieishockey mellan Färjestad och Djurgården med runt 8000 på läktarna.

– Vi kan nog få en del folk därifrån efter matchen. Vi har också ordnat med festivalband i år så de som vill kan gå mellan ölfestivalen och hockeymatchen, säger Fridebring.

Om många hockeysupportrar bestämmer sig för att fira segern eller dränka sorgerna efter matchen kan det bli ett ordentligt publikrekord för ölfesten i Karlstad.