Ölfest i Söderbärke för näst sista gången

I helgen är det dags för den näst sista upplagan av SMÖF i Söderbärke. Festivalgeneralen Thomas Husing hoppas på utsålt, men det finns fortfarande biljetter kvar.

Söderbärkes ölfestival genomförs för 14:e gången, och sedan tidigare är de bestämt att nästa års upplaga 2018 blir den sista.

– Det är fortfarande så det är bestämt och vi kör även då den sista helgen i oktober, säger Thomas Husing.

Till årets festival blir det som vanligt stort fokus på svensk öl och ett stort antal bryggerier från Dalarna och närliggande distrikt kommer att ha öl på plats.

För första gången på ett antal år är det inte helt utsålt inför festivalen. Den ökande konkurrensen märks av även i Söderbärke.

– Det är så många festivaler i dag och nu har det startat en i Västerås samma helg. Det är en helt annan konkurrens. Det blir nog svårt för oss att sälja alla biljetter.

Häromdagen hade cirka 2200 biljetter sålts och maxantalet besökare för de två dagarna ligger på 2850 personer. Om det inte är fullt i förväg finns förstås möjlighet att köpa biljett på plats under fredag eller lördag.

Årets festivalöl är bryggt av Stigbergets bryggeri i Göteborg, och Nils Hultkrantz från bryggerier kommer att finnas på plats under helgen. Dessutom kommer det att ske live-bryggning under festivalen och som vanligt finns en del lagrade specialöl att köpa.