Ölet som lär bli dyrt och riktigt starkt

Boston Beer Company och Dogfish Head ingår numera i samma företag. Det uppmärksammas när de båda bryggeriernas allra tyngsta öl blandas i en ny produkt.

Det var en av de större ölnyheterna i USA i fjol när Boston Beer Company köpte upp Dogfish Head. De båda pionjärerna och profilerna Jim Koch och Sam Calagione hamnade då i samma företag även om det numera är Kochs Boston Beer Company som sitter på den mesta av makten.

Nu kommer sammanslagningen också att uppmärksammas i form av ett öl som är något alldeles extra. Det handlar då nämligen om Dogfish Heads World Wide Stout som lagrats på samma fat som Samuel Adams Utopias.

Utopias är ett barley wine som är en blandning av öl från ett antal olika fatlagringar och alkoholen hamnar runt 27-28 procent.

World Wide Stout är Dogfish Heads starkaste öl och ligger på uppemot 20 procent alkohol.

När de ölen blandas lär det bli en hel del jakt på flaskorna, för det lär inte produceras massor av det här ölet. Å andra sidan lär det heller inte bli speciellt billigt. Utopias brukar ligga runt 200 dollar när den släpps i USA.

Det finns ännu inga detaljer från bryggerierna angående ölet, men en etikett har i alla fall lämnats in för godkännande och trolig premiär sker under året.