Öl och vin samsas på ny skånsk festival

Skånska öl- och vinproducenter på samma festival. Det blir verklighet i maj när Per i Viken har premiär för sin festival.

Charkuterispecialisten Per i Viken har en historia som går tillbaka till 1920-talet och har sedan 80-talet drivits av Claes Persson. Företagets produkter har gått att köpa på flera skånska ölfestivaler under de senaste åren och nu är man redo för sin egen festival med mat och dryck.
– Vi har sett utvecklingen inom öl- och vin på nära håll och det är jätteroligt att fler och fler skånska aktörer ger sig ut på marknaden. Vi är bekanta med många av Skånes mer erfarna hantverkare men också mött de nya uppstickarna. Om vi kan arrangera en endagsfestival på mat- och dryckestemat och lyfta fram lokala och regionala aktörer så är det inte endast fantastiskt roligt utan också nyttigt för Skåne som hantverksregion, säger Claes Persson
Parkeringen vid Per i Vikens anläggning nära Höganäs  kommer att fyllas med partytält, öl- och vinstånd och en hel del köttiga inslag. Beer-B-Q är namnet på dagen och projektledare är Jeff Flindt. projektledare Jeff Flindt beskriver tanken med festen och vad man som besökare kan förvänta sig:
– Tanken är skapa ett tillfälle för Skånska bryggerier och vingårdar att få synas tillsammans. Detaljerna är inte klara än men besökarna kan förvänta sig runt 15 bryggerier och fyra vingårdar på plats, korvätartävling, välfyllda grillar och Sveriges inofficiellt starkaste korv, säger Flindt.
Några av deltagarna som är klara är Brewski, Brekeriet, Benchwarmers, Helsingborgs Bryggeri, Höganäs Bryggeri, Arilds Vingård, Malmö Brewing Company och Vejby Vingård.