Öl hjälper kvinnor som fått bröstcancer

Ett öl designat för kvinnor med bröstcancer. Ja, det finns faktiskt det numera. Bakom det hela står en tjeckisk organisation som jobbar med att hjälpa drabbade kvinnor.

Det är Mamma HELP som står bakom ölet. Den organisationen jobbar med att stötta kvinnor som fått bröstcancer och även deras anhöriga. I samarbete med bryggeriet Zatec har de tagit fram ett öl som är anpassat för kvinnor med bröstcancer.

Det alkoholfria ölet är sötare än de flesta andra öl och innehåller massor med vitaminer och kalium. Smaken är anpassad efter de förändringar som sker i kroppen under den cellgiftsbehandling som många drabbade kvinnor genomgår.

– Cellgiftsbehandling är tufft och en sidoeffekt som få känner till är att man tappar smaken. Doktorer rekommenderar ofta öl för att det innehåller mycket näring och vitaminer. Så vi tyckte att det var perfekt att ta fram ett öl som är anpassat för kvinnor med bröstcancer, säger Tereza Sverakova på byrån Y&R till sajten Adweek.

Y&R har hjälpt Mamma HELP att ta fram konceptet för ölet och Sverakova drabbades själv av bröstcancer när hon var 34 år.

Bryggeriet Zatec ägnade sex månader åt att hitta rätt med receptet, och det var inte helt lätt att få ett bryggeri att haka på. Först på det nionde försöket fick den idéella organisationen ett positivt svar.

Läs hela artikeln här.