Nya tankar ger stor kapacitetsökning

Remmarlövs Gårdsbryggeris framgångar på Systembolaget bara fortsätter. Nu expanderar man och ökar kapaciteten rejält.

Bryggeriet har under lång tid haft en stor del av sin försäljning på Systembolaget, där man framför allt på hemmaplan säljer riktigt mycket öl.

– Det har vi att tacka Lundaborna för, det har gått väldigt bra, säger Håkan Nilsson.

I juni kommer man dessutom in med en ny öl i 80 av Systembolagets butiker. En framgång som kom i precis lagom tid för att expandera en hel del.

– Vi har växt och expanderat kontinuerligt men nu är det dags för ett lite större steg, säger Nilsson.

I dagsläget finns ett bryggverk på 3000 liter och en jäsningskapacitet på totalt 45 000 liter. Men nyligen rullades det in sex stycken nya tankar på vardera 6000 liter i bryggeriet. När de är installerade kan fjolårets produktion på nästan 200 000 liter ökas rejält.

– Kapaciteten beror på hur mycket ale och lager vi brygger, lagern behöver stå längre i tankarna. Men vi skulle kunna brygga mellan 600 000 och 800 000 liter per år, säger Nilsson.

När allt är installerat, vilket är om några veckor, är det också en plan att försöka vinna fler offerter på Systembolaget. Men allt handlar inte om det.

– Vi har bara haft fem-tio procent av vår försäljning mot krogar och barer. Vi har anställt en säljare och känner att det finns mycket att göra där. Initialt i Skåne men på sikt vill vi även hitta en lösning i övriga delar av landet, säger Nilsson.

Däremot avvaktar man med att planera för och satsa på export. Helt enkelt för att det inte kommer att hinnas med den närmaste tiden.

– Det finns en hel del mer att göra i Sverige först, säger Nilsson.