Ny domartävling för svenska hembryggare

Magnus Vasilis på Craftsupply bjuder in hembryggare till företagets tävling. Foto: Pressbild

Nyöppnade webbutiken Craftsupply efterlyser nu tävlande till en hembryggningstävling.

Craftsupply är en del av bryggerileverantören CraftCo, som nyligen anställde hembryggaren Magnus Vasilis. Ett av hans första uppdrag blev den här tävlingen.

Tre vinnare ska utses i Craftsupply Beerkit Challenge, som tävlingen kallas. Utöver presentkort på 2500 kronor kommer vinnarens öl även att säljas som ölkit hos Craftsupply.

Men det är ingen regelrätt stiltypstävling.

– Störst vikt läggs vid om ölet är gott. Sen underlättar det om det finns en typ att döma efter. Sen tittar domarna på teknisk kvalitet och felsmaker, säger Magnus.

Domarna är riktiga öldomare från domargruppen i Göteborg, som Magnus själv är en del av.

– På det sätter vinner alla nåt, för alla som ställer upp får ett domarprotokoll på sitt öl, med förbättringsförslag. Det brukar vara uppskattat vid såna här tillfällen.

Tävlingsbidragen ska skickas in till Craftsupply, så det är inte ett publikt arrangemang. Men Magnus ser såna möjligheter framöver, för tanken är att tävlingen ska bli årlig.

– Det hade varit drömmen med en tävling med bryggare på plats och sen har vi spånat lite på en landskamp mellan svenska och norska hembryggare, berättar han.

Utöver förstapriset blir det även presentkort till tvåan och trean och vill man vara med så ska bidraget finnas på plats i Uddevalla den 11 november. Veckan därpå publiceras vinnarna på företagets sociala medier.