Mexiko tackade Sydkorea med öl

Tack vare Sydkorea gick Mexiko vidare i fotbolls-VM. Nu skänks det mexikanskt öl till en koreansk ambassad som tack för hjälpen.

Ni har säkert koll på hur det gick till i fotbolls-VM när Sverige och Mexiko gick vidare på Tysklands bekostnad. Sverige vann mot Mexiko med 3-0 men tacka vare att Sydkorea slog Tyskland kunde mexikanerna fira en plats i slutspelet.

Mu har den mexikanska tacksamheten vista på flera olika sätt. Den sydkoreanska ambassaden i USA lär till exempel inte var utan öl på ett bra tag. Mexikanska Estrella, officiell sponsor till fotbollslandslaget, har nämligen sett till att ett antal lådor med ölet Estrella Jalisco.

Med ölen kom också ett meddelande:

” Till våra sydkoreanska vänner.

Som den officiella sponsorn till Mexikos landslag vill Estrella Jalisco graduera till en bra insats vid fotbolls-VM och framför allt dagens seger. Som represeantenter för att mexikanska fans vill vi säga tack. Ni är nu officiellt en del av la familia”.

Allt handlade inte om öl när det gällde tacksamhet mot sydkoreanerna. Ett mexikanskt flygbolag införde 20 procents rabatt på alla flygresor till Sydkorea efter att det stod klart att Mexiko tagit sig till slutspel.