Ledarskifte på gång på Systembolaget

Systembolagets VD Magdalena Gerger meddelar att hon tänker sluta som VD.

Systembolagets VD Magdalena Gerger slutar under första kvartalet 2022 efter tolv år och Systembolaget letar nu efter en efterträdare.

Systembolaget konstaterar i ett pressmeddelande att Magdalena Gerger meddelat styrelsen att hon vill lämna sitt jobb. Och hon säger så här om sin tid på företaget:

– Systembolaget är ett fantastiskt företag och det är ett privilegium att få arbeta med så kompetenta, ansvarsfulla och engagerade kollegor. Systembolagets samhällsfunktion och syfte att minska alkoholens skador är viktig, inte minst i den nuvarande kris som pandemin medför. Det är alltjämt ett för Sverige centralt uppdrag som vilar i bolagets händer.

I pressmeddelandet skriver man följande om Gergers år som VD: ”Förtroendet för Systembolaget och stödet för ensamrätten att sälja alkohol har aldrig varit större. Även nöjdheten bland Systembolagets kunder ligger på en fortsatt hög nivå. En positiv utveckling som skett under Magdalena Gergers ledning efter att hon tillträdde som vd 2009.”

Även Systembolagets styrelseordförande Göran Hägglund uttalar sig:

– Jag vill rikta ett varmt tack till Magdalena Gerger för hennes insatser som mångårig och viktig ledare för Systembolaget. Systembolaget har en unik roll i det svenska samhället som serviceinriktad och ansvarstagande detaljhandel med ensamrätt att sälja alkoholdrycker. Den som leder Systembolaget leder en verksamhet som många bryr sig om. Magdalena Gerger har skött den uppgiften på bästa möjliga sätt vilket inte minst svenska folkets uppslutning bakom Systembolaget talar för.