Klassisk nitro-porter lanseras på burk

I över tio år har London Black lockat ölentusiaster till puben. Nu kan ölet, för första gången, också drickas på hemmaplan.

London Black, en porter på 4,4 volymprocent från bryggeriet Anspach & Hobday, har under det senaste decenniet lockat många ölentusiaster till den brittiska huvudstaden. Nitro-portern har bara serverats på fat, så den har inte gått att plocka med sig den hem över Nordsjön. Fram tills nu.

 

På självaste St Patrick’s day släppte nämligen Anspach & Hobday nyheten att deras mest populära öl också kommer att säljas på burk. Det gör man samma år som bryggeriet, som startades av Paul Anspach och Jack Hobday, fyller tio år. Något som officiellt sker den 22 mars och från den 25 mars ska det gå att köpa London Black på burk i Storbritannien.

 

På Instagram skriver bryggeriet att man i det tysta har arbetat ihärdigt med lanseringen och nu nått ett resultat som man är stolt över. Likt många andra nitro-öl på burk, innehåller London Black-burken en nitro-widget som aktiveras när burken öppnas. Widgeten ska se till att fylligheten, rondören och det krämiga skummet blir så lik fatupplevelsen som möjligt.

 

I dagsläget går inte Anspach & Hobdays öl att få tag på i Sverige.