Karlskronapuben ska brygga ännu mera öl

Emil Fridström på Fox & Anchor i Karlskrona. Foto: Privatbild

I somras drog puben Fox & Anchor i Karlskrona igång ett eget bryggeri och redan nu är det dags att utöka verksamheten.

Emil Fridström jobbar i köket på Fox & Anchor, men för tre år sedan började han att brygga hemma. Det slutade med ett bryggeri.

– Jag var hos Jessica Heidrich på Hop Notch och praktiserade några månader 2020 och sen när corona släppte kunde vi satsa här, säger Emil.

I somras var allt klart och de första ölen bryggdes. De startade med ett bryggverk på 150 liter och fyra jästankar i samma storlek. Nu är det dags att öka på.

– Vi köper fyra till initialt, men vi har plats för drygt tio totalt.

Hittills har Fox & Anchor bryggt 2000 liter öl.

– Vi brygger allt möjligt, neipa, ipa, bitter, lager …

Att sen sälja ölen är inte så svårt, menar Emil.

– Det går mycket bärs på sommaren när det är turistsäsong och folk vill ha lokal öl.

I samband med uppgraderingen blir det även andra förändringar på puben. Tanken är att skapa ett taproom och fylla på med fler kranar att komplettera de 34 som redan finns i puben.

Till sommmaren är det tänkt att allt ska vara klart, lagom till nästa turistsäsong.