Jobbet klart – nu är Ölgäris en förening

Det har varit en hel del jobb. Men nu är Ölgäris en förening och under veckan blir det möjligt att anmäla sig från den nya hemsidan.

Det var Josefine Törnqvist som startade Ölgäris och Facebookgruppen blev snabbt en succé. I dag har gruppen runt 7300 följare och med jämna mellanrum anordnas det arrangemang.

Men i takt med att gruppen växte blev det mer jobb. Tanken nu är att den nystartade föreningen ska hanteras av en styrelse som utöver Törnqvist består av Karin Hagberg, Lise Ljungman, Sanna Lindberg och Camilla Olsson.

– Det har tagit en stund att få till föreningen och hemsidan. Det är mer att göra än man först tror, och vi har alla heltidsjobb utöver det här,säger Josefine Törnqvist.

Att starta en förening är en utveckling av Ölgäris och Törnqvist hoppas på många medlemmar.

– Vi hoppas på att bli 300, det borde vara möjligt, säger hon.

250 kronor per år kostar det att bli medlem och utöver stödet till föreningen erbjuds också medlemmar att gå på olika evenemang.

– Vi kommer att arrangera föreningsevenemang på olika platser. Redan nästa vecka blir det mingel för medlemmar i Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Törnqvist.

Det ska också tas fram ett nyhetsbrev för föreningens medlemmar.

Förhoppningen är att alla funktioner på hemsidan ska vara klara under onsdagen och då ska det gå att anmäla sig till föreningen och betala årsavgiften direkt online.

Här hittar du den nya hemsidan.