Heineken delägare i ännu ett bryggeri

Heineken fortsätter att satsa på craft beer. Det senaste draget är ett delägarskap i holländska bryggeriet Oedipus.

Amsterdambryggeriet Oedipus får därmed en hel del kaptial in i bolaget och det ska läggas på framtida satsningar. Bland annat lär det bli en expansion och flytt.
– Vi börjar närma oss gränsen för vad vi klarar av. Vi har kontrakt på lokalen till 2020, sedan kommer vi att flytta. Vi har ett taproom i dag och vill fortsätta med det. Det är viktigt för oss och vi är ett Amsterdambryggeri, sade Paul Brouwer, en av grundarna, till Beernews i en intervju i mars i fjol.
Under en period har diskussionerna om ett samarbete med Heineken förts, och nu har det alltså löst sig. Heineken blir minoritetsägare i Oedipus. Det är ännu inte känt hur stor del av företaget som öljätten tar över, eller vad affären är värd.
Som vanligt vid den här typen av affärer haglar lovorden över varandra.
– Det har varit bra för självförtroendet att, trots våra tydliga skillnader, känna at vi pratar samma språk. Det har varit fantastiskt att se hur förtroendet ökat från båda sidor vid varje konversation, säger Oedipus ägare i ett brev till sina fans.

Heineken har under senare år bland annat blivit huvudägare i amerikanska Lagunitas, samt köpt sig ett minoritetsägande i bland annat brittiska Beavertown och Brixton.