Gyllene Prag öppnar pilsnerkafé i Göteborg

Eskil Vowles och Tove Andersson, här till vänster och höger på bilden, vill starta en ny restaurang på Sveaplan i Göteborg.

Gyllene Prag sprider ut sig runt Sveaplan i Göteborg. Ett pilsnerkafé är på gång i samma hus som man redan finns i.

På Gyllene Prag finns Pilsner Urquell Tankovna och därför drar restaurangen till sig många ölintresserade som är sugna på tjeckisk pilsner.

Nu blir det ett ställe till att besöka efter att ägarna Tove Anderson och Eskil Vowles köpt krogen Aberdeen i andra änden av huset.

– Vi har haft ögonen på lokalen i flera år, säger Tove Andersson till Göteborgs-Posten.

– Det känns väldigt roligt och spännande att det äntligen blir av. Vi har funderat länge på detta och det finns väl aldrig något tillfälle som är helt idealiskt, fortsätter hon apropå pandemin som pågår samtidigt köpet.

Lokalerna ligger inte i anslutning till varandra och det blir inte mer av samma.

– Det blir en tydlig flirt med öst- och centraleuropa även på vår nya restaurang på Sveaplan, men vi ska inte klampa runt i samma skor. Det blir varken schnitzel eller panerad ost.

– Lite som på ett pilsnerkafé. Vi har varit på inspirationsresa till Stockholm där det östeuropeiska köket är mycket större och roligare. Vi tror absolut att det finns marknad för ännu en sådan restaurang i Göteborg

Något namn på restaurangen är inte klart än, men förhoppningsvis ska den öppna i april.

Läs mer i Göteborgs-Posten.