Good Guys expanderar för att nå sitt mål

Bildspel

Bild 1 av 3

Daniel Haag tror på en produktion över 100000 liter i år.

 

Good Guys har fått en riktigt bra start på sitt bryggeri. Nu expanderar man igen och siktar på att komma över 100 000 liter öl per år.

Karlstadsbryggeriet hade först sin verksamhet hos Wermlands brygghus i Kristinehamn, men tog sedan en paus medan man byggde sitt eget bryggeri i Karlstad.

Men sedan augusti i fjol har man kört för fullt och det har hänt en hel del. Bland annat har man hunnit med att ha premiär för sitt populära taproom.

– Det är fullt där varje fredag och lördag, det här är ett ställe som är unikt för Karlstad, säger Daniel Haag på bryggeriet.

Men även produktionen av öl går bra. Så bra att man redan efter ett halvår får göra en ganska stor expansion. Två stycken nya 2000-literstankar ska ta bryggeriet upp till en årsproduktion på över 100 000 liter.

– Det är vårt mål i år och vi har haft en bra start på året, säger Haag.

Det mesta säljs via Systembolaget men Good Guys har en strategi där man vill nå ut i större utsträckning med fatöl till barer och restauranger. Inte minst vill man slå sig in i Göteborg.

De nya tankarna ska också ge möjligheter att utveckla sortimentet.

– Vi vill kunna göra collabs och även engångsöl som säljs i vår bryggpub. Nu får vi helt andra möjligheter till det.

Utifrån experimenten är det sedan tänkt att det också ska växa fram nya öl som bryggs återkommande. Daniel Haag ser att det finns plats för det i bryggeriets portfölj i dagsläget.

– Vi har pratat om att ta fram ett mörkt öl och ett surt.

Med den ökande produktionen ställs också högre krav på arbetsstyrkan. Med de nya tankarna på plats är också planen att anställa en till bryggare.