Gerger öppnar för snabbare hemleverans

Magdalena Gerger tror att Systembolaget kommer att leverera alkohol hem till kunder samma dag som den beställs i framtiden. Foto: Systembolaget.

Leverans av inköpt alkohol från Systembolaget samma dag. Det kan bli verklighet i framtiden enligt vd Magdalena Gerger.

Nyligen utökades Systembolagets satsning på hemleverans av alkohol. Bland annat finns den tjänsten numera också i Uppsala län, och sedan tidigare finns den i Stockholm, Skåne och Västra Götaland.

Men utvecklingen av de digitala tjänsterna lär inte stanna där. Nu öppnar vd Magdalena Gerger för att i framtiden ordna med hemleveranser samma dag som varan beställs. Det är i en podd hos Market som hon presenterar sina idéer.

– I framtiden tror jag att vi behöver vara där, för vår roll är att sköta service och ansvarsuppdraget i linje med de köpbeteenden som finns. Vår utmaning där är att få till den här servicen med samma kvalitet i en ny kanal, säger hon i podden.

Gerger ser den digitala satsningen som självklar i ett samhälle som utvecklats snabbt åt det hållet.

– Detaljhandeln är i stormens öga. Det är en enorm transformation och både dyrt och svårt att utveckla ett erbjudande i digitala kanaler – precis som för alla. Det här är ett köpbeteende som ingen kommer att stoppa, säger hon i podden.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Gerger öppnar för snabbare hemleverans

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer