Dags för mängder av nya öl i morgon

NYTT PÅ SYSTEMBOLAGET

Trycket när det gäller lokala nyheter hos Systembolaget bara fortsätter. I morgon släpps det 97 olika produkter och det finns en hel del spännande öl.

Hela 97 öl finns listade för det lokala och småskaliga släppet på Systembolaget i morgon. Det handlar då om öl med en geografisk spridning över hela landet och även en bra blandning när det gäller stilar.

Den här gången hade vi tyvärr inte möjlighet att prova de lokala ölen så recensionerna uteblir. Vi kommer tillbaka med recensioner på ölen redan nästa månad.

Men en del av ölen har vi sprungit på i andra sammanhang och här kommer några av de vi är mest nyfikna på.

Poppels Sour Fruit Ale hade premiär under den gångna veckan i Göteborg och nu kommer Jonseredsbryggeriets första suröl på Systembolaget. Det lär som vanligt vara välgjort och kommer att sälja bra.

Brygghuset Finns Pentahops NEIPA är en frisk och fruktig india pale ale som är värd att prova, och Jackdaw släpper två fruksurisar, Björnbär och Hallon, som båda håller hög klass.

Dessutom är det värt att nämna öl som Wizard Bats, Morgondagens Dead Head, Brekeriets Aurora samt Benchwarmers Lot Lizard.

Alla nya öl hittar du här.

Nu är det bara att bestämma vad som verkar godast av alla ölen.