Britter får dela krognotan med staten

Britterna kan under augusti gå på restaurang och dela notan med staten. Foto: Pixabay.

Vad sägs om att gå på restaurang och sedan dela notan med staten? Det blir möjligt i Storbritannien och målet är förstås att stötta den branschen.

 

Det är under augusti månad som britterna kan gå på restaurang och sedan få staten att betala delar av kostnaden. Staten står för hälften av notan upp till tio pund per person och det gäller för mat och alkoholfria drycker.

Erbjudandet gäller måndagar, tisdagar och onsdagar den här månaden och resultatet är tänkt att bli fler gäster för en bransch som drabbats hårt av coronaviruset.

Givetvis uppmanas alla besökare att fortsätta följa gällande regler på restaurangerna. Erbjudandet gäller bara för gäster som äter sin mat på plats, take-away inkluderas alltså inte i det här erbjudandet.

I Storbritannien hölls restauranger stängda under flera månader och än har alla inte öppnat, trots att det nu är tillåtet. En hel del restauranger har stora ekonomiska problem på grund av krisen och kommer kanske inte att öppna alls. Men för de restauranger som kämpar vidare är detta förstås en satsning som välkomnas.