Är detta Brewdogs sista crowdfunding?

Brewdog kör nu en sista Equity for Punks, den crowdfundingkampanj som dragit in 853 miljoner till bryggeriet.

Den här kampanjen heter ”Equity for Punks Tomorrow” och följer i spåren av Brewdogs planer på att bli koldioxidneutrala. Pengarna kommer att satsas på bland annat solkraft, vindkraft, elektriska fordon och konvertering av avfall till energi.

Equity for Punks lanserades första gången 2009 och har sedan dess samlat in 853 miljoner kronor från 145000 investerare runt om i världen – pengar som hjälpt till att bygga upp företaget som idag har 1600 anställda, 102 barer och bryggerier i Skottland, USA, Tyskland och Tyskland. Med den nya kampanjen hoppas man nå ytterligare 20000 investerare. Enligt Craft Brewing Business ska det bli den sista kampanjen. 

– Vi lanserade Equity for Punks 2009 och var först med en affärsmodell. Equity for Punks Tomorrow är nästa steg i evolutionen som förenar investerare runt om jorden i förändringsarbetet för att se till att vi har en planet att brygga öl på i morgon. Vi tror på handling och inte löften. Förändringen går inte snabbt nog. Det är dags sätta en ny standard för hållbarhet och investera i en framtid vi kan vara stolta över, säger en av Brewdogs grundare, James Watt.

Läs mer om det här