Beerbliotek ska öppna sitt taproom igen

Förra året utökade Beerbliotek sitt taproom med bland annat ett taproom. Sen stängde man tidigare i år efter strul med bygglov. Men i april är det dags att öppna igen. Foto: Peter Lindh

Beerbliotek får öppna sitt taproom igen, men än är inte faran över. Göteborgs stad ska se över hur man ska göra med den typen av verksamheter i industriområden.

 Beerbliotek tvingades att stänga sitt taproom tidigare i år, men nu har stadbyggnadskontoret i Göteborg gett klartecken för att öppna igen.

Samtidigt är det inte klart att Beerbliotek får fortsätta på lång sikt.

– Det är inte färdigt och de har ingen tidsram för det. Det kan ta sex månader eller två år, det beror på hur många andra processer de har, säger Richard Bull på Beerbliotek.

Frågan om taproom i industriområde är en gråzon handlar inte bara om Beerbliotek, det finns fler bryggerier med taproom i liknande områden runt om i staden.

På Ringön finns flera, men den stadsdelen har speciella regler, som gör att det blir enklare där.

– Det som händer på Ringön är bra för utvecklingen i staden. Men om det är rimligt på Ringön så borde det vara rimligt här. Det är samma typ av stadsdel.

Beerbliotek ligger i Sandarna i västra Göteborg i ett litet industriområde, omgivet av en kyrkgård och bostäder. Vägg i vägg har det nyligen byggts över 600 studentbostäder och Richard tycker att det är konstigt att industriområdet inte får utvecklas för att möta nya krav.

– Vi är inte mitt i ingenstans och det är viktigt att skapa en säker och levande miljö.

– De säger att de vill hjälpa bryggerinäringen, då är det viktigt att visa det också.

Tills vidare får Beerbliotek taproom leva vidare. Även om Richard säger att han haft bra samtal med stadens representanter så finns det inga klara besked som framtiden.

– Det är ett waiting game, vi får se vad de kommer tillbaka med. Men det här är väldigt viktigt för oss för att vi ska kunna få kontakt med våra kunder, konkurrera och visa upp oss som alla andra bryggerier.

Den 22 april öppnar Beerblioteks taproom igen.