Baren som livesänder gästernas toabesök

En gäst upplevde ett visst obehag när han upptäckte att baren har var på livesände från toaletterna. Genrebild. Foto: Montage/Pixabay

Att bli filmad på toabesöket är kanske inte vad de flesta av oss vill. Men i England finns en bar där det sker. Men nu får man kritik.

Det är en bar i Huddersfield med det passande namnet Showtime som blivit omskrivet i media på grund av att det på toaletterna finns övervakningskameror.

En gäst på baren tog kontakt med tidningen Huddersfield Examiner för att uppmärksamma andra på att baren livestreamade från toaletterna.

– Jag har upptäckt något som jag tycker är ganska alarmerande, som ni kan välja om ni vill låta er läsare veta. Bilden jag tog i lördags visar hur ägarna till baren spelar in video från både herrarnas och damernas toaletter. Och sänder ut det till hela puben via en TV över entrén till toaletterna, skrev han enligt examinerlive.co.uk.

– Jag känner att det är brott mot den personliga integriteten och alla jag pratat med sen jag såg detta har uttryck samma åsikt och har svårt att tro att det är tillåtet.

Barägaren, Ian Snowball, har svarat på kritiken och hade ett par förklaringar att erbjuda.

– Vi försöker attrahera barnfamiljer och under pandemin är vi skyldiga att se till att det inte blir trängsel på toaletterna.

– Kamerorna skyddar unga och värnlösa utöver att hjälpa oss att uppfylla kraven på covidrestriktioner och säkerhet.

Han lade även till att kamerorna hjälpt dem avslöja droghandel och då och då även män som gått in på damernas och kunnat porta förövarna.

– Vi förstår att våra rutiner och principer inte möter allas gillande, men som ni kan förstå av det här svaret så lyssnar vi uppmärksamt på vad alla säger, även om vi i slutändan inte håller med.

Läser mer här.