Ayla satsar stort på folköl i Sundsvall

Ayla Yavuzalp på Noisy Bastards fortsätter satsningen på folköl. Foto: Ronny Karlsson.

En bar för folköl mitt i centrala Sundsvall. Det är Noisy Bastards stora satsning under sommaren. Premiär blir det efter midsommar.

Beernews har tidigare berättat om Noisy Bastards i Sundsvall och i våras besökte vi det kombinerade bryggeriet och folkölsbaren där man även säljer folkölen samt bryggeriprylar.

Nu tar man nästa steg i utvecklingen. Noisy Folk&Bar öppnar nämligen efter midsommar och där blir det fokus på folköl.

– Vi kör fram till slutet av september och lokalen ligger mitt i stan vid torget, säger Ayla Yavuzalp på Noisy Bastards.

I lokalen ska det säljas folköl får såväl take-away som att dricka på plats. Målet är att nå ut till såväl Sundsvallsbor som eventuella turister under sommaren och öppettiderna är generösa.

– Vi räknar med att ha öppet måndag till lördag 10 till 23. Är man mitt inne i stan vill man ha ett flöde och nå olika grupper, säger Yavuzalp.

Hon räknar med att anställa två personer på deltid men hon och Olle Groth kommer att lägga en hel del tid på det nya stället. Dessutom ska butiken vid bryggeriet hållas öppen två dagar i veckan.

– Vi kommer att brygga öl också, så vi kommer att vara en del i bryggeriet.

I lokalen, som också har en innergård och en uteservering, ska det också anordnas provningar av folköl. Maten blir vegansk med något vegetariskt inslag och om satsningen faller väl ut kan det bli aktuellt med en liknande satsning på längre sikt. I ett första skede ska butiken och baren finnas till sista september.

– Vi får se hur det blir. I sommar får vi veta vad Sundsvallsborna tycker om det här, säger Yavuzalp.

Noisy Bastards hoppas nu på att bryggerier som tillverkar folköl ska höra av sig för att man ska kunna ha ett så brett utbud som möjligt.