Festligt avslut på gotländsk ölvecka

Bildspel

Bild 1 av 9

Festivalgeneralen Rob Bough tillsammans med besökarna Erik Nilsson, Emil Nilsson, Karl Nilsson, Emelia Gahnström och Elin Askenger

Hop Sheds satsning på ölvecka blev riktigt trevlig. I lördags avslutades det hela med flera Stockholmsbryggerier på plats.

Väderprognosen var lite tveksam, men lagom till öppning för finalen och lördagens TTO på Hop Shed Beer Week så strålade solen från gotländsk himmel.

På grund av vårens tokigheter så omvandlades den planerade festivaldagen till festivalvecka. Lokala Lost Island brewery och Hop Shed var först ut på tisdagen, följt av Jodu Brewery och Gotlands Bryggeri på onsdagen. Torsdag körde Hop Shed och Alskute brewery & Farm. Fredag var det Burgsvik och den första fastlänningen invaderade i form av yrvädren från Möllys.

Festivalveckan avslutades sedan med en stark fastlandstrio i form av Trosa Ölkompani, WAZA Restaurang & Bryggeri och Hop Notch Brewing som dessutom var förstärkta av lokala Snausarve Gårdsbryggeri.

 Det var ett jämnt flöde och en skön blandning av olika folk från öppning till sent. Allt från hardcore ölnördar till passerande cyklister som bara råkat se skylten vid vägen och halkade in på en ölplanka och lite BBQ till lunch för att sedan cykla vidare.

Här ovan ser du bilder från lördagen. Stort tack till Magnus Karperyd som tagit bilderna.