Mikael vill att fler ska hitta till Dugges Pils

Mikael Engström på Dugges. Foto: Peter Lindh

Dugges Pils fyllde ett år i går. Ett år som inte har varit helt enkelt för en nystartad bar, men överlag är Mikael ”Dugge” Engström nöjd med stället.

Först var det Omnipolllo som gjorde ett försök på hörnet där Plantagegatan möter Nordhemsgatan i Göteborg. Det gick inte så bra, men när Omnipollo gav upp och flyttade ut flyttade Dugges in i stället.

Dugges, vars bryggeri finns i ett industriområde en bra bit utanför Göteborg, behövde ett skyltfönster för sin öl och när vännerna på Omnipollo försvann öppnade sig möjligheten. Visserligen inte på någon av långgatorna, men inte heller många meter därifrån.

– Jag är nöjd med hur stället har blivit, men inte så nöjd med att öppna det under en pandemi. Ekonomiskt har det inte varit så bra, det är det aldrig när man öppnar nåt, men det här var ett synnerligen dåligt läge, säger Mikael.

– Annars är vi väldigt nöjda med hur stället har blivit och hur det representerar oss.

Igår fanns Mikael på plats för att fira första födelsedagen.

– Det var ganska lugnt, det var jubileum under covid, så man kan inte göra så mycket. Men vi var några stycken som var där och sa grattis till varandra.

Vanligtvis är han inte heller sin egen bästa kund, men skyller på ålder och bristande kollektivtrafik.

– Jag är en gammal farbror nu och springer inte på stan, men igår var det trevligt.

Inför nästa år hoppas han att Pils ska synas lite mer. På grund av restriktionerna och ont om platser har Dugges varit försiktiga med att marknadsföra baren.

– Nu hoppas vi att folk ska hitta stället och vi ska jobba med det framöver. Det har inte varit nån idé när vi inte kunnat ha nåt barhäng och folk inte fått plats.

– Jag vill att det ska bli en naturlig kvarterskrog, dit folk går och tar en bärs, snackar och kanske en bit mat.

Just maten är han väldigt nöjd med. Det är inte traditionell pubmat och betydligt mindre anrättningar än vanligt.

– Karl Krook i köket är fantastisk och gör mycket goda grejor. Den biten har funkat väldigt bra, säger Mikael.