500 000 felmärkta ölburkar återkallas

En felmärkning kan bli kostsamt för Krönleins. Nu återkallas 500 000 burkar från Systembolaget och risken är att ölet får hällas ut.

Det är burkar med ölet Stockholm Fine Festival som det blivit ett feltryck på. Burkarna är på 33 centiliter men det står att burkarna är på 50 centiliter. Det gör att Systembolaget inte kan sälja burkarna och de skickas därför tillbaka till bryggeriet.
– Det är säkert tio personer som har granskat burkarna men ingen har sett det, säger Carl Krönlein, vd på familjeföretaget Krönleins till Aftonbladet.
Det enda som kan rädda ölen nu är att det går att göra en ommärkning av burkarna. Men om det inte kan lösas på ett smidigt sätt får ölet istället hällas ut.
– Vi jobbar med att få reda på hur man skulle kunna märka om men om det blir för kostsamt blir det destruktion, säger Carl Krönlein.
Totalt handlar det om cirka 165 000 liter öl som kan behövas hällas ut och det skulle innebära att Krönleins missar miljonintäkter. Dessutom blir det merarbete med att brygga samma mängd en gång till och skricka den till Systembolaget.