Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stockholm

GRL PWR + Ölgäriskväll

2018-01-10 kl 17:00 - 23:00

Ölsverige växer! Med sina blygsamma fem bryggerier i början på 90-talet finns det idag över 300 stycken och antalet fortsätter att öka. Allt fler lockas till att arbeta inom branschen och intresset för att lära sig om och prova nya öl växer. Dock blir man som kvinna i ölbranschen ibland misstrodd, ifrågasatt och testad på sin kunskapsnivå, helt enkelt bara för att man är kvinna i en värld som traditionellt dominerats av män. Vi ser med glädje en förändring inom branschen där fler kvinnor väljer att arbeta med öl och vi vill vara med och bidra till att branschen fortsätter att utvecklas åt det hållet.

För att stärka bilden av att kvinnor och icke-binära också kan och gärna dricker öl har vi valt att göra ett event i samarbete med två ölälskande kvinnor:

Matilda Nyström har företaget Enligt Matilda där hon designar och säljer sina snygga och populära GRL PWR-tröjor.
Josefine Olsson, som också jobbar i branschen, startade den omtalade Facebookgruppen Ölgäris, en grupp där kvinnor och icke-binära samlas, smakar och diskuterar öl.

Kvällen börjar med en ölprovning endast för tjejer och icke-binära kl. 17:00, ett tillfälle för oss tjejer att umgås, ställa frågor och prata öl med varandra. Efter ölprovningen, kl. 19:00, bjuder vi in till ölhäng och ölmingel i baren/restaurangen för alla oavsett kön där det finns möjlighet att umgås med andra ölälskande och dricka öl från vårt och andras bryggerier.

Till eventet har Matilda designat en exklusiv T-shirt som kommer att säljas till ett specialpris till medverkande på ölprovningen. Kl. 19:00 kommer tishorna finnas tillgängliga i baren för försäljning för 250 kr styck.

Matildas t-shirts förmedlar systerskap och kampen för jämställdhet och hennes t-shirts är ekologiskt producerade, fair-märkta och tryckta med ett miljötryck tryckt fritt från ftalater. Hennes andra snygga tishor hittar ni på: http://www.enligtmatilda.se/.

Ölprovningen kostar 350 kr per person och bokas senast tisdag den 9:e januari kl. 12:00 genom att mejla namn och mobilnummer till olprovning@ncb.se. Kan ni inte vara med på ölprovningen eller om platserna tar slut är ni varmt välkomna att komma till baren på från kl. 19:00 och framåt och mingla. Välkomna!

Detaljer

Datum:
2018-01-10
Tid:
17:00 - 23:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/200024337230762/

Plats

Nya Carnegiebryggeriet
Ljusslingan 15
Stockholm, 120 64
+ Google Map