Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ölprovning – Under eller överjäst öl

2016-11-12 kl 15:00 - 16:30

Nu äntligen är det dags för höstens efterlängtade ölprovningar! Det sker under 5 tillfällen, är ytterst begränsat i antal då vi vill hålla det kvalitativt & informativt (20 platser). Tidpunkten är satt till kl 15:00 och det kommer ta ca 1 1/2 tim, därefter serveras en god & vällagad varmrätt som grädde på moset. Antalet öl som provas kan varieras då varje provning är skräddarsydd, men generellt provas ca 4-5 sorter unikt urvald öl av oss.

12/11 – Under eller Över?

Vad betyder det egentligen när man säger att en öl är över eller underjäst och vilken öltyp är vad? Vi kollar av olika lager och ale samt kollar hur andra typer av öl görs. Finns det undantag om regeln att vissa öltyper alltid är över eller underjästa? Vi pratar även om jästens betydelse för ölet.

För vem? Vem som helst med en nyfikenhet på god dryck. Man behöver absolut inte vara expert på området, snarare tvärtom är det roligast att få upplysa nybörjare på området, och gärna kvinnor!

Hur gör jag? Man ringer Leila på 0141-444490 och bokar sin plats. Samling & betalning sker en halvtimme innan (14:30) provningen (meddela ev matavvikelser/allergier).

OBS – platsen är bindande eftersom vi har så pass få platser tillgängligt och det går så pass mycket planering in i provningar, så sena avbokningar funkar inte…

Självklart kan man köpa presentkort om man vill ge bort det som present till någon (kom bara ihåg att meddela att man måste boka sin plats!)

Observera att det är högst rekommenderat att man bokar i GOD TID då platserna kommer att gå åt fort…..

Vem håller i provningen? Stefan Thoren (Ölakademin) och/eller Nader Moini (Ölakademin/Berggrens) samt med hjälp från Ölakademin.

Pris: 400 kr (provning + varmrätt)

Detaljer

Datum:
2016-11-12
Tid:
15:00 - 16:30

Plats

Berggrens Öltapp & Mat
Kungsgatan 6
Motala, 59121 Sverige
+ Google Map