Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Brittisk ölprovning

2018-04-07 kl 15:00 - 17:00

Efter en rad olika länder som tema för provning så är det nu äntligen dags för landet som gett oss så mycket god öl! Här finns en lång historia, många anekdoter och framför allt ett ursprung som gett oss alltifrån IPA´n, Irish red, Porter/Stouts, Bitters + mycket mer. Provningen kommer att innefatta typmässig öl från England/Irland och Skottland och är ytterst begränsat i antal då vi vill hålla det kvalitativt & informativt (20 platser). Tidpunkten är satt till kl 15:00 och det kommer ta ca 1 1/2 tim, därefter serveras en god & vällagad varmrätt som grädde på moset. Antalet öl som provas kan varieras då varje provning är skräddarsydd, men generellt provas ca 4-5 sorter unikt urvald öl av oss. 

Vi kommer att på ett enkelt och avslappnat sätt gå igenom ett spektrum av öl och reda ut ev förfrågningar eller funderingar tillsammans. Man får även chans att betygsätta ölen som provas.

För vem? Vem som helst med en nyfikenhet på god dryck. Man behöver absolut inte vara kunnig på området, snarare tvärtom är det roligast att få upplysa nybörjare på området, och gärna tjejer/kvinnor! 

Hur gör jag? Man ringer öltappen på 0141-444490 och bokar sin plats. Samling & betalning sker en halvtimme innan (14:30) provningen (meddela ev matavvikelser/allergier). 
OBS – platsen är bindande eftersom vi har så pass få platser tillgängligt och det går så pass mycket planering in i provningar, så sena avbokningar funkar inte…
Självklart kan man köpa presentkort om man vill ge bort det som present till någon (kom bara ihåg att meddela att man måste boka sin plats!)

Observera att det är högst rekommenderat att man bokar i GOD TID då det vanligtvis blir fullt…..

Vem håller i provningen? Nader Moini (Ölakademin/Berggrens) och/eller Stefan Thoren (Ölakademin) med hjälp från Ölakademin. 

Pris: 400 kr (provning + varmrätt)

Detaljer

Datum:
2018-04-07
Tid:
15:00 - 17:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/1867495259960555/

Plats

Berggrens Öltapp & Mat
Kungsgatan 6
Motala, 59121 Sverige
+ Google Map