Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Berggrens ÖL EXPO 2018

2018-04-28 kl 12:00 - 23:59

NÄR:
28/4 Lör: fr kl 12:00 – sent

BILJETTER:
Förköp: Tickster

BESKRIVNING:
Lördagen den 28:e April har du chansen att besöka Änglasalen, STATT (ingång gamla Harry’s entren) för en heldag i ölets tecken. Du kommer som besökare att få chansen att botanisera bland en mängder olika ölsorter från hela världen däribland ett antal mikrobryggerier från Sverige. 

Det är Berggrens 7:e årliga dryckesträff som går av stapeln och är lite av en höjdpunkt på året då ett genuint intresse för oss blir en hel temadag med mängder av dryck, branschfolk, god mat, musik och föreläsningar.

Dagen är fullpackad av roliga händelser och startar kl 12:00, är man hungrig finns mat att köpa på plats (ingen bordsbokning) och för den som vill fördjupa sina kunskaper i dryckens ädla konst så kommer även ett antal intressanta föreläsningar ske under dagen. 

VAR KÖPER JAG BILJETT?
Biljetter (obs att eventet har ett begränsat antal platser) köps online (följ länk) 
Tips – Varför inte ge bort en biljett i present? Följ länken och välj tillval ”presentkort”
Företag/större grupper kan självklart höra av sig direkt till oss på 0141-50590
1-dagsbiljett 150:- (+ev service avgift vid onlineköp)
OBS – billigare ”early bird biljett” innan slutet på februari! 

HUR GÅR DET TILL?
Väl på plats kan man köpa klippkort (100:-, 200:- & 400:-) dessa klippkort fungerar som betalning för den öl ni önskar prova. Varje öl provas i ca 4-6 cl, eller om man önskar köpa en hel flaska. Vill man pröva lite så räcker det med ett klippkort och vill man pröva mycket så är det bara att köpa fler klippkort. Klippkorten fungerar även som betalning för både mat, tilltugg & ev tillbehör.

FÖR VEM?
Du kan antingen vara nybörjare eller expert – det spelar ingen roll, tanken är att man på ett socialt och lärorikt sätt skall umgås tillsammans och pröva sig fram på ett sett som annars kanske inte är möjligt, eller som skulle bli alldeles för dyrt. Vi är stolta öl främjare på Berggrens källare / Berggrens Öltapp & mat och brinner för såväl kulturen som intresset och vill därför genom en årlig dryckesträff hjälpa till att främja Motalas ölkultur!

Tänk på att även ifall man inte ”gillar” vanlig öl så finns det väldigt mycket annorlunda öl att testa som vi av erfarenhet vet många gånger faller i smaken om man kanske hellre föredrar vin eller sötare drycker. 

*Du måste vara över 18 för att få ta del av expot.

VAD/VILKA ÖL SKALL PROVAS?
Här är både tanken och nyckelordet – Brett! Vi ämnar att ha ett så brett sortiment det bara går så att man får chansen att verkligen prova runt bland det stora utbud av öl som faktiskt finns! Eftersom vi jobbar året runt med öl så är dryckesträffen ”kulmen” av all intressant öl vi hittar under året. Vanligtvis brukar det finnas ca 130-180 sorters öl på plats. 

SCHEMA:
Av naturliga skäl så sker mycket av planneringen fortlöpande, så följ gärna eventet/tråden här på facebook så ser ni när vi lägger upp info ang musik, tider, öl, mat, erbjudanden osv. 
OBS!! – Ett bra tips är dock att alltid vara tidigt på plats. Vissa drycker finns i väldigt begränsad upplaga och när det är slut så är det slut, så här gäller ”först till kvarn – principen” 

ALKOHOLFRITT?
Självklart! Är det något som verkligen fått en uppsving på senare år så är det det alkoholfria/låg alkoholiga utbudet och det kommer att finnas på expot. 

RESA HIT/UTANFÖR MOTALA?
Varför inte kombinera ett roligt arrangemang med en övernattning? Arrangemanget sker i samma fastighet som Best Western Statt som har väldigt bekväma & sköna sängar! 0141-21 64 00 Uppge att ni skall på ölexpot så kanske ni får rum nära ölexpot.

Detaljer

Datum:
2018-04-28
Tid:
12:00 - 23:59
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/144179672919564/

Plats

Statt
Motala, Sverige + Google Map