Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Beer-B-Q+Vin @Per i Viken

2018-05-19 kl 12:00 - 21:00

19 Maj är det premiär för Skånes nya och Höganäs största öl- och vinfest Beer-B-Q hos Per i Viken Chark AB. En heldag med grill, öl och vin på temat ”Made in Skåne”. Per i Vikens parkering fylls med 15 skånska bryggerier, 4 vingårdar, partytält, charkuterier, veggomat och nygrillat. Skånskt hantverk när det är som bäst.
Hantverksvågen och göra själv-känslan hos ölfantaster och vinintresserade har nog aldrig varit större än just nu. Vi har under flera år bevakat utvecklingen och varit med på många regionala framgångssagor som tex Brewskival i Helsingborg och Hoppapalooza I Malmö. Det finns något väldigt romantiskt över den lilla aktören som följer sitt hjärta – precis som Pers mamma gjorde 1926.
2016 så hade vi premiär för vårt koncept Beer-B-Q där vi i mindre skala bjöd in lokala bryggerier i Skåne till en grillfest på Wikens Hamnkrog. En heldag med mat och dryck. Ett initiativ som visades mycket uppskattning och nu gör vi det igen – fast i betydligt större skala.
Beer-B-Q 2018 “Made in Skåne” Det har visat sig att vi Skåningar är bra på det här med mat, öl och vin. Antalet mikrobryggerier har öka explosionsartat de senaste åren och nu har även de Skånska vinentusiasterna börjat ta plats på gastronomikartan. Det är inte bara jättekul utan det är också viktigt. Små aktörer har små resurser men många aktörer kan ha stora resurser tillsammans. Vårt koncept Beer-B-Q går ifrån från lokalt till regionalt då bryggerier och vingårdar från Skåne har tillfrågats. 15 bryggerier och 4 vingårdar är nu klara för Skånes nya och Höganäs största grill-, öl- och vin-festival. Välkommen på Beer-B-Q.

Deltagare
– Arilds vingård – Kullahalvöns Vingård – Vejby Vingård – Vingården Villa Mathilda – Benchwarmers Brewing Co – Brekeriet – Brewski – Friends Company Brewing – Helsingborgs Bryggeri – Hyllie Bryggeri – Höganäs Bryggeri – Klackabackens Bryggeri – Kullens Bryggeri – Malmö Brewing Co – Nerdbrewing – Pax Brygghus – Psychopipes – Remmarlöv Gårdsbryggeri – RÅÅ Bryggeri – South Plains Brewing Company – Viken Bryggeri – Ødåkra Brygghus – Wikens Hamnkrog – ICA Nära UP Hallen

Detaljer

Datum:
2018-05-19
Tid:
12:00 - 21:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/1904752349837942/

Arrangör

Jeff Flindt

Plats

Per i Viken Chark AB
St Andreasväg 10
Höganäs, 263 57
+ Google Map