Stjärnkocken skapar öl i nytt samarbete

Peter Skogström har tagit fram öl tillsammans med Sibbarps Husbryggeri. Foto: Montage.

Tre nya öl. Det blev resultatet när stjärnkocken Peter Skogström samarbetade med Rolf Nilsson och Sibbarps Husbryggeri.

 

De tre ölen har premiär vid ett evenemang i Malmö på fredag och det handlar om tre lageröl.

– Jag som icke ölspecialist eller stor öldrickare ville ta fram ett öl som passar till modern mat och då med mindre beska. Det har varit en härlig utmaning, säger Peter Skogström.

Skogström blev Årets Kock 2006 och har även blivit olympisk mästare i matlagning. Sedan över 20 år tillbaka driver han Mat & Vin Slottsparken i Malmö tillsammans med hustrun Marie och han är även med och driver Smarta Kök, som nu har sju olika enheter i Skåne.

Nu tar han steget in i ölvärlden också.

– Det var ett fantastiskt kul projekt att få driva igenom tillsammans med Rolf, säger Skogström.

De tre ölen är Citruslager, Havtornlager och Galaxylager. Rolf Nilsson är nöjd med all tre produkterna.

– Det har varit ett otroligt skoj projekt. Det har varit mycket experimenterande för att hitta rätt men vi landade i tre spännande öl. Det känns extra rätt att göra saker tillsammans i dessa tuffa tider, säger han.

Ölen har premiär på fredag då det anordnas en provning på hos Mat & Vn Slottsparken. I rådande tider blir det inget mingel utan ett provning med sittande gäster och platser utspridda för att följa gällande restriktioner.