Satsningen på folköl utökas på Heden

Peter Iwers, här tillsammans med Henke Bengtsson från Stigbergets, satsar mer på folköl på Heden. Foto: Ronny Karlsson.

Folkölssatsningen på Heden utökas. Nu har Street Food By 2112 även tillstånd för att sälja öl för take away.

Restaurangen vid Heden i Göteborg har haft ett antal olika folkölspremiärer under våren och försommaren, och blivit ett populärt ställe för såväl lunchgäster som folkölsdrickare.

Nu tas satsningen till nästa nivå då man också börjar att sälja öl som kan tas med hem.

– Vi har haft en hel del lyckade evenemang och det har fått oss att fundera på nästa steg. Vi ansökte om detta i förra veckan och nu är det klart. Vi har även tillstånd att sälja folköl på 2112, men det blir mest fokus på det på Heden, säger Peter Iwers, en av delägarna.

Från och med tisdag i nästa vecka börjar man också att ha kvällsöppet, så den offensiva satsningen fortsätter.

– Vi hoppas att fler bryggerier kommer att vara intresserade av att vara hos oss nu, och vi kommer att utöka antalet öl, säger Iwers.

Fokus blir till största delen på lokala folköl, men det kommer också att dyka upp andra öl och de olika evenemangen med folköl ska fortsätta.