Sandt går från källare till gård

Sandt Brewery i närheten av Varberg är egentligen ett hobbyprojekt. Men nu flyttar man och blir ett av flera företag på en gård.

Bryggeriet drivs av Andreas Sandö och Tommy Brandt, som båda har andra jobb vid sidan av bryggandet.

– Det började som för så många andra med hembryggning, vi bryggde tillsammans och tycker att det är jättekul, säger Sandö.

Planerna på ett bryggeri började att ta form och i juni i fjol blev det verklighet. Man började i en källarlokal i Väröbacka, men nu flyttar man närmare Varberg.

– Vi kommer att brygga på Johnssons Gård utanför Varberg. Det är en gammal osttillverkare som lagt ned och där flyttar vi in. Det här är mer anpassat för vår verksamhet.

Han ser också fram emot att få andra företagare nära inpå bryggeriet.

– Det finns redan en barbecue-restaurang, en keramiker och en konststudio på gården. Det ska bli spännande, säger Sandö.

Bryggverket på 100 liter flyttas med till gården.

– Vi brygger alltid dubbelt och har jästankar på 200 liter.

Det finns även ett samarbete med Halmstads Brygghus, där de lite större batcherna bryggs. Däribland session-IPA:n Halifornia som precis blivit tillgänglig för beställning via Systembolaget i hela landet.

Sakta men säkert tar Sandt nya steg i utvecklingen. Men fortfarande är det viktigt att göra kul saker och att ha kul.

– Vi vill brygga sådant vi själva tycker är gott, säger Sandö.