Rockveteraner släpper öl som ska smaka öl

Rockbandet Electric Boys har släppt sitt första öl. Foto: Pressbild.

Rockbandet Electric Boys har funnits i över 30 år. Nu är det dags att även göra debut i ölvärlden.

 

Det är i ett samarbete med Östersunds Nya Ångbryggeri som Electric Boys tagit fram ett öl. Det handlar om en kraftigare lager  på 6,66 procent som beskrivs som en helles bock. ”Electric Brew” heter ölet som nu går att beställa via Systembolaget.

– Vi är inget IPA-band utan vi gillar öl som smakar öl. Electric Brew är inget annat än en perfekt sammansatt lättdrucken trolldryck på 6,66 procent, säger bandets sångare Conny Bloom.

Östersunds Nya Ångbryggeri har tidigare gjort öl med bland annat Dregen, Asta Kask och hårdrocksbandet 220 Volt. Nu har man hittat ett nytt band att samarbeta med.

– Vi har pratat i många år om att göra en egen öl och efter en ölprovning ihop med bryggmästaren förstod vi att det här skulle bli ett bra samarbete, säger Bloom.

Bandet gjorde enorm succé med sin debutplatta ”Funk-0-metal Carpet Ride 1989. Singeln ”All Hips’Lips” spelades flitigt på MTV och att synas där var det samma som att ha stora framgångar på den tiden. Bandet splittrades i mitten av 1990-talet, men återuppstod för drygt tio år sedan.

En av bandets mest kända låtar gjordes med Mikael ”Svullo” Dubois och hette ”För Fet för Ett Fuck”.