Premiär för olika öl med samma recept

Erik Waller och Kristian Berntson skålade för att fira samarbetet. Foto: Ronny Karlsson.

Malmö Brewing och Poppels bestämde sig för att brygga två olika öl med nästan samma recept. I kväll var det premiär för de båda ölen tillsammans.

Beernews har tidigare skrivit om projektet, när de båda bryggerierna gjorde två samarbetsöl, en i Malmö och en i Jonsered. Receptet var i grunden det samma, men bland annat jästen gjorde att Poppels gjorde en imperial pilsner, medan Malmö gjorde en belgisk trippel.

På Rovers tioårsjubileum var det första gången som ölen serverades tillsammans.

– Det blev en lätt trippel som vi hade tänkt oss. Det har absolut varit nyttigt att göra en sådan här grej, säger bryggaren Erik Waller på Malmö Brewing.

Han besökte Göteborg under tisdagskvällen, bland annat för att prova de båda ölen.

– Det har varit bra för oss att brygga hos någon annan. Vi har gjort en del samarbeten, men oftast sker de bryggningarna hos oss.

Även bryggaren Kristian Berntson på Poppels var nöjd med ölen och samarbetet.

– Jag tycker att vi fick till en öl med bra pilsnerkaraktär. Det här var faktiskt första gången som vi inte använde karamellmalt i en öl.

Han beskriver kontakterna mellan de båda bryggerierna som givande och lärorika.

– Vi har bollatr mycket med varandra, framför allt när det gällde jäsningen, säger han.