Poppels storsatsar på tio nya jästankar

De expanderade i våras. Men nu är det dags igen. Tio nya stora tankar ska ge Poppels en maxkapacitet på två miljoner liter under nästa år.

I våras berättade Beernews om hur Poppels expanderade för att klara av produktionen under sommaren. Sommaren klarade man men nu är det dags att satsa igen.
Den här gången tar man i ordentligt och investerar i runt tio tankar på vardera 8000 liter.
– Dessutom ska vi satsa på en centrifug som gör att vi både blir effektivare och får ut mer öl av varje bryggning, säger vd Mats Wahlström.
Expansionen är betydligt större än den som gjordes i våras och tanken är att man ska slippa hålla på med att uppgradera bryggeriet med alltför täta mellanrum.
– Det är jobbigt att expandera så nu tar vi i ordentligt, säger Wahlström.
Det finns tre huvudanledningar till expansionen. Försäljningen på Systembolaget ökar, bryggeriet satsar mer på folköl och dessutom har exporten tagit bra fart.

Från och med 1 september finns deras american pale ale, india pale ale och dubbel-ipa på över 300 butiker vardera hos Systembolaget. Det gör förstås att de ölen måste bryggas betydligt oftare.

– Vi håller på med en tidsplan nu. Vi kommer också att behöva anställa fler personer till bryggeriet, säger Wahlström.