Bryggrester blir till pizza i Stockholm

Pizza och Norrlands Guld är nog redan en hyfsat vanligt kombination, men nu tar Spendrups ett steg till. Tillsammans med pizzerian 800 grader i Stockholm har man tagit fram en pizza bakad på bryggeriets restprodukter.

– Drömmen är sann: Nu kan man inte bara dricka, utan även äta öl. Smaken blir lite grövre, brödigare och fylligare; bärsigare helt enkelt, beskriver Anders Östblom på 800 grader skapelsen. 

Pizzan, som ska heta Chiara Organica, är gjord på en tredjedel drav från bryggningen av Norrlands Guld Ljus Ekologisk. Draven är det som blir över efter bryggning och innehåller kornmalt med en sockerhalt på endast 1,5 procent socker. Ovanpå blir det tomatsås, mozzarella, parmesan och basilika.

Pizzan kommer att säljas på 800 grader 15 till 22 juli samt på festivalerna Way Out West och Popaganda.

– Vi genomför det här som ett storskaligt experiment på några av Sveriges största musikfestivaler i sommar, och om det faller väl ut så vill vi också att se över möjligheten för pizzerior att beställa drav direkt från oss framöver, fortsätter Stefan Santos.