Peter längtar till det normala igen

BRYGGERIENKÄTEN

Peter Pikulik ser fram emot att vara offensiv under 2021. Foto: Ronny Karlsson.

Tillbaka till det normala. Det hoppas Peter Pikulik på under 2021.

 

Pikulik driver PKLK Bryggeri och här är hans svar på våra enkätfrågor.

 

1. Vad har varit de största förändringarna i er verksamhet under 2020 som kan relateras till corona?
– Vi såg en dramatisk minskning av fatölsförsäljningen i mars/april. Som tur var så hade vi redan en planerad release på Sytembolaget den 1 april som räddade oss genom den första vågen. Den största förändningen är att vi nu jobbar mer mot Systembolaget än vad som var planerat. Vi kommer släppa fler öl där 1 mars 2021.

2. Vad blir det bästa för ert företag under 2021?

2. Det bästa kommer vara återgången till det normala. 2021 kommer vi dessutom bjuda på många nyheter både produktmässigt och samarbetsmässigt! Det ska blir så kul att komma ut på mässor och att träffa folk igen!

3. Vilket svenskt bryggeri har varit bäst under 2020? Motivera gärna.

– Broken record här men det blir alltid Brekeriet som svar på den frågan. Det finns ingen som dem och det som de gör det gör de bra!

4. Nämn 1-3 svenska öl som imponerat på dig under 2020.

– Brekeriet – Picnic Sour. Kanske inte en ny öl men drack den igen för första gången på länge, helt klart den bästa lättölen i Sverige.
– Unibärsum – Alien Structure. En av de bästa IPorna jag druckit.

– Gamla Enskede Bryggeri – Julöl lättöl. Den är alltid bra men i år var den outstanding!

5. En utredning om gårdsförsäljning har påbörjats. Vad är den bästa lösningen för er när det gäller gårdsförsäljning?

– Gårdsförsäljning vore ju såklart fantastiskt! Men inte om det ska införas på bekostnad av systembolagets lokala sortiment. Jag vill se en lösning där allt kan samexistera.

6. Vilket bryggeri i världen skulle du helst vilja brygga ett öl tillsammans med?

– Jag skulle extremt gärna brygga tillsammans med Jamil Zainasheff på Heretic Brewing i Kalifornien. Han har länge varit en inspirationskälla och vi delar lite samma väg till hur vi började brygga hemma och sedan tog klivet. Jag tror vi skulle ha mycket att prata om och jag skulle lära mig massor av att brygga med honom.