Nu kan du rösta på vad som ska bryggas

Nu är det dags för Imagine & Gunn igen. Innis & Gunns årliga jippo där ett antal svenska får föreslå en ny öl och där vinnarens förslag sedan bryggs.

– Vi har fått in otroligt många kreativa och spännande förslag till årets tävling och det var väldigt svårt att välja bland alla guldkorn, berättar Dougal Sharp, bryggmästare på Innis & Gunn .
Dougal Sharp och hans bryggarteam har nu utsett 9 finalister, som nu går vidare till en omröstning, där en öppen omröstning sker på Facebook. Bland de fantasifulla förslagen kan nämnas ”Cognacsfatslagrad stout med smak av citron och lakrits.”, ”Pedro Ximénez-Sherryfatslagrad imperial stout med smak av pomerans och mörk frukt.” och ”Bourbonfatslagrad Winter Cookie stout med smulade pepparkakor, kanel, ingefära och farinsocker.”
Röstningen pågår fram tills den 26 november och vinnaren bjuds också in till bryggeriet i Skottland för att närvara vid bryggningen nästa sommar.

Här är alla finalister och deras förslag:

Benjamins öl
”Romfatslagrad blåbärs och vaniljstout.” Benjamin Kristiansen, Helsingborg.

Fredriks öl
”Islayfatslagrad rökig stout med smak av apelsin och kryddnejlika.” Fredrik Heurlin, Vikbolandet.

Ninnis öl
”Romfatslagrad pale ale med smak av kokos, mango, banan och vanilj.”, Ninni Pettersson, Kristianstad.

Peters öl
”Ekfatslagrad fruktig IPA med tydlig smak av fläder.”, Peter Karlsson, Rävlanda.

Roberts öl
”Ekfatslagrad nordisk Sasion med blåbär och lingon.”, Robert Arnesson, Bergkvara.

Jonas öl
”Pedro Ximénez-Sherryfatslagrad imperial stout med smak av pomerans och mörk frukt.”, Jonas Karlsson, Knivsta.

Annas öl
”Cognacsfatslagrad stout med smak av citron och lakrits.” Anna Erikssson, Boden.

Jennys öl
”Calvadosfatslagrad pale ale med smak av ljung och honung.” Jenny Sundqvist, Nyköping.

Stefans öl
”Bourbonfatslagrad Winter Cookie stout med smulade pepparkakor, kanel, ingefära och farinsocker.” Stefan Skogh, Strängnäs.