Norska puben där du kan servera dig själv

Nu finns den första puben i Norden där du kan hälla upp ölen själv. Heim i Hamar blev först ut med den lösningen.

Det är med en ny teknik som detta blivit möjligt. Du köper ett kort i baren, använder sedan kortet vid tappningsanläggningen och häller upp din egen öl. Du väljer själv hur mycket öl du ska ha och betalar bara för den mängd du hällt upp.
– Det här är en liten revolution i Norge, nu kan du vara din egen bartender, säger Asle Andersen som äger puben Heim.
Du kan välja olika storlek på glas och det finns 20 öl att välja bland. Hansa Bryggeri står bakom satsningen och de har också krävt att tolv av de 20 ölen som serveras ska komma från dom. Hansa äger bland annat Nögne Ö och Aegir i Norge.
Asle Andersen säger att han har ett gott samarbete med kommunen och att de inte har något att invända mot den nya lösningen. Ålderskontrollen till exempel görs när man köper sitt kort i baren.
Kortet har också en tidsgräns, så du har tre timmar på dig att använda det efter ditt köp.