Nyheter

Idrott och alkohol – här är det helt okej

Bildspel

Bild 1 av 3

Målvakten Manuel Neuer hade förstås inga problem med att ha ett säkert grop om sin öl.

 

Det sägs att idrott och alkohol inte passar tillsammans. Men det finns undantag, till och med i världstoppen.

Det tyska fotbollslaget Bayern München har under många år rankats som ett av världens bästa. För att hänga med i toppen krävs hård träning och disciplin när det gäller kosten.

Men det görs undantag även på den här nivån, inte minst i samband med Oktoberfest. Under många år har spelarna i Bayern München synts en hel del i samband med den stora ölfesten, och i söndags var det dags igen. Anledningen är att storklubben har ett nära samarbete med bryggeriet Paulaner.

Uppklädda i lederhosen poserade såväl spelare som ledare glatt framför kamerorna med sina enliterssejdlar med öl, och att döma av bilderna gick det åt en hel del under dagen. Dessutom genomfördes en hel del ölrelaterade tävlingar, bland annat kan man se forwardsstjärnan Robert Lewandowski tävla i att hålla en full ölsejdel rakt ut i luften under längst tid.

Att laget sensationellt förlorat hemma dagen innan mot Mönchengladbach med 0-3 var för stunden glömt. Men räkna med att det lär vänta andra saker än öldrickning den närmaste tiden för att få fart på laget som inlett säsongen på ett överraskande dåligt sätt.

Här kan du se öltävlingen.