Populära pumpaölet har blivit whisky

Southern Tier har gjort whisky av sitt pumpaöl. Foto: Southern Tier.

Southern Tiers Pumking är pumpaölet som hyllats och sågats i 13 år. Nu dyker Pumking upp även som whisky.

Southern Tier sparar inte på smakerna i sina öl och Pumking är ett bra exempel på det. Ända sedan premiären för 13 år sedan har det varit ett av de öl som tar ut svängarna mest bland de populära pumpaölen i USA. Det har gjort att konsumenterna både hyllat och sågat ölet, men ölet har alltid haft en bra försäljning.

Nu ska de smakerna även locka whiskyälskare. Ölet har nämligen destillerats och blivit till pumpa-whisky, och precis som med ölet är det fullt ös med smaker. Bryggeriet själva beskriver sin whisky som pumpapaj i en shotglas.

Nu återstår att se om ölet kan få leva lika länge som ölet, klart är i alla fall att amerikanerna älskar pumpasmaken så visst finns en chans att whiskyn lever vidare även efter den här hösten.