Smygpremiär för nya GBG Beer Week-ölet

Bildspel

Bild 1 av 7

Surt istället för humligt. Dugges istället för Beerbliotek. Tomas Halberstad tog över stafettpinnen för GBG Beer Week-ölet från Henrik Bengtsson, som gillade det nya ölet.

 

Från humligt till surt. Från Beerbliotek till Dugges. Nu är GBG Beer Week-ölet ute på marknaden och festen kan börja.

Det var under en smygpremiär av GBG Beer Week-ölet som en hel del intresserade fick chansen att prova den jordgubbssuris som Dugges bryggt. Ölet släpps på ett stort antal krogar runt om i landet 17.00 på långfredagen, men Brewers Beer Bar på Magasinsgatan fick ta hand om smygpremiären.

Allra först i kön var Filip Gustavsson, bosatt i Stockholm, och Karl Wallengren, bosatt i Krakow.

– Vi visste faktiskt inte förrän i dag att det här skulle hända. Ölet är sjukt gott, sade Wallengren efter det första smakprovet.

– Suröl har verkligen blivit populärt, det är kul att de gjorde en sådan öl, sade Gustavsson.

På plats fanns också Tomas Halberstad från Dugges och Henrik Bengtsson från Beerbliotek. Det blev en symbolisk överlämning när den sistnämnde provade surölen och gillade den.

Redan före öppning var det kö utanför och det blev snabbt en hel del folk som tog sig in för att prova det nya ölet.

En inte alltför vild gissning är att det blir ölet som många väljer på krogen även i dag, när det är premiär på alla andra ställen.

Här ovan ser du lite bilder från premiären.